Hej på er där ute i novembermörkret. November kan kännas lite mörk men i slutet av denna månad så får vi plocka fram adventsljusstakarna och det är något att längta till! Här lite om vår förening. Vad vi har gjort och vad som är på gång! 

Först lite information:

Vilken utmärkelse!

Vi känner alla stolthet över att ha blivit utsedd till Årets X-ing. Motiveringen var otroligt fint formulerad och har du inte läst den så kom in på bygdegården och ta del av den. Vi fick även 5 000:- som vi funderar på hur vi ska fira med!

Foto: X-ing med Helena Näslund och Staffan Iljegård stormade in på vårt planeringsmöte inför julmarknaden. Vi var ett stort gäng så det blev en riktig fest på plats. Efter uppståndelsen övergick vi till julmarknadsplanering och idéerna sprutade - det blir en spännande häst och vagnutflykt, det kan vi utlova. Boka din plats via Mona.

Kulturarv längs Hässjaån. Som ni alla vet så har vi ett pågående projekt som heter “Kulturarv längs Hässjaån”. Just nu så har vi gjort ett uppehåll i detta då vi ser över organisation utifrån att Lennart Holm har avbrutit sin tjänst. Styrelsen jobbar på frågan.

Sedan sist:

Lördag och söndag 15 -16 oktober. SKAPARTING. En händelserik helg där många deltagare fick engagera sig i olika skapande verksamheter. Deltagarna var många som trivdes tillsammans och fick god mat och service.

Söndag 23 oktober. MUSIKKVÄLL. Vilken fantastisk musikkväll det blev på bygdegården med haitiska trummor och nordisk vind med gruppen Mapou. De som var där var överväldigade och fick sköna takter i kroppen. Tyvärr var det få deltagare och vi hoppas att fler kommer på kommande arrangemang. 

Lördag 29 oktober. Filmvisning som en del av Kultur och demokrativeckan. Det visades 4 filmer som visade på gamla Långhed förr och nu för ett glatt gäng denna lördag eftermiddag. Det var Evert Öhman med sina uppfinningar, hässjande av hö och kolningsfilm. Mycket intressanta filmer som bjöd in till fina samtal om hur det var och hur kan vi fortsätta att bevara/berätta detta för framtiden. Ideér lyftes som bådar gott. Nya filmer och kanske en bok om Långhed som kan skapas via en studiecirkel. Återkommer om det.

   

På gång:

Lördag 12 november.  Konstfrämjandet i Gävleborg har abonnerat bygdegården. De har bokat för möte och vi serverar med fika och mat. Vi har ej öppet för andra gäster.

Lördag 26 november. Musikunderhållning. Långhedsbördiga Kristine West gästar oss och vi bjuder in dig till en härlig afton! Boka din plats genom att kontakta Ulla Mortimer 073-0419041.

Torsdag 1 december kl 16. Då bygger vi fint inför julmarknaden. Vi vill skapa en fin julkänsla och det gör vi tillsammans. Fikar gör vi också såklart!

Lördag 3 december. Julmarknad kl 11 - 17. Vi planerar för fullt. Klart med tomten som har lovat att komma liksom häst och vagn som erbjuder mysiga och upplevelserika turer, kulturresa i byn - boka din plats med Mona Öhman 070-6057209.  Många knallarna har bokat bord och grötens ris är skördad och glöggen beställd. Vill du sälja så hör av dig till Carina Rosén 070-9407587.

Lördag 10 december. Fest för volontärer. Föreningen gör många aktiviteter och för att allt ska fungera med alla saker och ting så behövs många volontärer som gör ideellt jobb. Välkommen att komma. Festen startar kl 17 och vi bjuder på mat. Anmälan till Agneta Hansgård 073-8756146 senast 7 december. Tomten kommer!

Tisdag 13 december kl 18. Vi träffas för ett trivsamt luciafirande. Någon form av luciatåg medverkar och sjunger fina sånger det gör vi tillsammans. Elsie bakar härliga saffransbullar som serveras till kaffet! Välkomna!

VARJE LÖRDAG. Öppet kl 11 - 16 . 11 - 16 fika, lunch 12 - 14.30. Mayyada Blhashal fixar goda maträtter som gästerna uppskattar. Vi är många handledare som gör detta möjligt.                Tyvärr stängt på bygdegården för gäster lördag 12/11. 

VARJE ONSDAG kl 9. Friskvårdspromenad med kulturinslag. Vi går en runda och umgås. Kom bara!  

Bokning av bygdegården eller bagarstuga med all inclusive, möte med fika eller något annat. Kontakta Pär eller Margareta, se nedan, så hjälper vi dig att skapa något trevligt i våra fina lokaler. Mer info på hemsidan.

Andelslotteriet. Grattis nr 2 till 4 000:- ! Alltid dragning den 15 i varje månad.  Var med du också! Kontakta Kerstin Forsberg 0703-672753

Styrelsen 2022. Välkommen att kontakta någon av oss! 

Margareta Englund ordf, Birgitta Froms Andersson kassör, Pär Hisved sekr, Mona Öhman, Agnetha Hansgårdh, Ulla Mortimer och Hillevi Lind. Suppl: Tapio Aihonen och Anna Linder.

Kontakt hyra bygdegården: Pär 0736-494114 Kontakt hyra bagarstuga: Margareta 0702-414327