Nyhetsbrev Februari 2023.  

Årets första månad har gått över i en ny och vi ser att längden på dagarna har ökat. Detta ger de flesta av oss energi då känslan att vi går mot ljusare tider börjar kännas. Här lite om bygdeförening, vad vi gjort och vad som är på g! 

Sedan sist:

Tisdag 10 januari hölls en spännande och fullspäckad dag i Långhed arrangerad av biosfär Voxnadalen och världsarvet Hälsingegårdar utifrån projektet Hållbar platsutveckling.Det var minimässa inomhus, kolbulleprovsmakning utomhus, häst- och vagnturer till Jon-Lars och workshops i bygdegården. En uppskattad dag som gav stora möjligheter till möten och nätverksskapande mellan olika aktörer. Vi som förening hade kolbulleförsäljning utomhus, sopplunch och café inomhus.

 
 

Lördag 28 januari var det medlemsfest med en riksspelman på besök! Festen inleddes med en konsert av Peter “Puma” Hedlund därefter var det middag och trevligheter. Agnetha Hansgårdh arrangerade och tog hjälp av ett antal volontärer som gjorde ett fantastiskt jobb. 

På gång:

Lördag 4 februari. Härlig countrykänsla på bygdegården då vi gästas av Don Redmond Trio! 
Välkommen att boka din biljett via Ulla Mortimer 073-0419041. 

Lördag 4 februari kl 11 - 15. Öppet för lunch och café med Mayyada i köket med ett nytt upplägg. Kom och prova på. Vi vill förstärka upplevelsen i Långhed med tunnbröd på menyn. Detta tänker vi oss att fortsätta med om vi får möjlighet att ha Mayyada kvar som anställd. Vi väntar på beslut från arbetsförmedlingen och hoppas på ett positivt besked.

ALLA lördagar i vår planerar vi att fortsätta med tunnbröd på menyn med öppet 11 - 15

SPORTLOVSAKTIVITETER VECKA 10. En rad aktiviteter där föreningen bjuder på aktiviteter och popcorn! Försäljning av snacks, korv med bröd och dryck. Ingen anmälan.   Ta med dig dina vänner och kom. På bygdegården finns det gott om plats för alla!

Tisdag 7/2 kl 11 - 14. För barn från 7 år och uppåt.  “Trollkors” Kom och tillverka ditt trollkors i trådslöjd tillsammans och lär dig mer om hur det knyter an till Hälsingegårdar och fäbodvallar. En del i Projektet Kulturarv längs Hässjaån i samarbete med Länsmuseet.  

Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Tisdag 7/3 kl 14. Film för barn: Panda på villovägar.Från 7 år

Torsdag 9/3 kl 14. Film för barn: Den magiska månresan. Barntillåten

Fredag 10/3 kl 17. Film från 11 år: Triangel of Sadness.

Söndag 19/3 kl 15 Årsmöte. Ett viktigt möte som vi hoppas att du kan komma och vara med på. I nästa nyhetsbrev presenterar vi programmet men pricka in dagen i din kalender.

Friskvårdspromenad med kulturinslag. VARJE ONSDAG kl 9. Häng på du med!! 

Vi går en runda, pratar kultur och umgås. Kom bara! Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Bokning av bygdegården eller bagarstuga med all inclusive, möte med fika eller något annat. Kontakta Pär eller Margareta, se nedan, så hjälper vi dig att skapa något trevligt i våra fina lokaler. Mer info på hemsidan.

Andelslotteriet. Grattis nummer 33  till  4 000:- ! Alltid dragning den 15 i varje månad. Var med du också! Kontakta Kerstin Forsberg 0703-672753

Styrelsen 2022 fram till årsmötet i mars 2023. Välkommen att kontakta någon av oss! 

Margareta Englund ordf, Birgitta Froms Andersson kassör, Pär Hisved sekr, Mona Öhman, Agnetha Hansgårdh, Ulla Mortimer och Hillevi Lind. Suppl: Tapio Aihonen och Anna Linder.

Kontakt hyra bygdegården: Pär 0736-494114 Kontakt hyra bagarstuga: Margareta 0702-414327

   

 

Projektet Kulturarv längs Hässjaån.

Frida Cronsioe är igång och senaste nytt finner du att läsa här.

Knappt en månad har jag nu varit i gång som ny projektledare för projektet “Kulturarv längs Hässajån” och jag vill ta tillfället i akt att tacka för förtroendet att få driva detta spännande projekt vidare. Den första tiden har inneburit mycket nytt att sätta sig in i och många och många nya kontakter och intressanta möten, bl.a. vid den minimässa som arrangerades i Långhed den 10/1 som ni kunde läsa om i början av Nyhetsbrevet. Här knöts många värdefulla kontakter som jag tror kommer att vara till gagn för det fortsatta arbetet i projektet där vi tillsammans med andra kan sprida kunskap om vårt kulturarv och vackra natur och hembygd. 

Förberedelserna för ytterligare ett uteklassrum och promenadstråk längs Hässjaån nedanför Pallars är i full gång. Planen är att sätta igång arbetet så snart våren är här och tjälen har gått ur marken. Även målning av de befintliga klassrummen planeras under våren. Vi kommer att vara i behov av ideella krafter för att kunna genomföra allt detta, så har du möjlighet att hjälpa till så tas all hjälp tacksamt emot! Mer information kommer framöver när det börjar bli dags. 

För våra barn och ungdomar är det planerat en sportlovsaktivitet tillsammans med Länsmuseet Gävleborg den 7/3 kl. 11-14 på bygdegården. Det kommer då att finnas möjlighet att lära sig mer om trådslöjd (luffarslöjd) och skapa sig något kreativt efter egen design eller göra en “trolldocka” som enligt sägnen skulle hålla trollen borta.
Alla är varmt välkomna ung som äldre!

Det var allt för denna gång! Vi hörs igen i nästa nyhetsbrev där jag kommer att försöka hålla er uppdaterade med vad som är på gång i projektet. 

Vill du läsa mer om “Kulturarv längs Hässjaån” så hittar du information på bygdeföreningens hemsida: https://www.langhed.se/index.php/kulturarv-laengs-haessjaan 

Hälsningar Frida