Nyhetsbrev december 2022.  

Julkänslan börjar komma till oss och vi som vill adventspyssla har börjat göra det. Snön har verkligen förstärkt känslan av vinter och vi i vår trakt kan njuta fullt ut av vinter. Hoppas den håller i sig! 

Här lite om vår förening. Vad vi har gjort och vad som är på gång! 

Först lite information:

Kulturarv längs Hässjaån. Som vi skrev sist så håller vi just nu på att se över hur vi ska organisera runt projektet “Kulturarv längs Hässjaån”. Just nu så har vi gjort ett uppehåll och styrelsen jobbar på frågan. Vi ser en möjlighet att förlänga projektet i 3 månader vilket gör att vi kan hantera uppehållet som uppstått. Ambitionen är att fortsätta med projektet.

Sedan sist:

Lördag 12 november var bygdegården abonnerad för besök av Konstfrämjandet i Gävleborg. Det var möte kring ett projekt som de blivit beviljade: “xKONSTx”. Ett tjugotal konstnärer och även Långheds bygdeförening hade representanter med och deltog i samtalet kring projektet. Målet är att om tre år genomföra en konsthändelse, som kan fungera som en triennal, som är geografiskt utspridd i hela Gävleborg. Att Långhed kan vara med i detta på något vis känns spännande och tänker vi utifrån den enorma skatt som finns av konst i Långhed så är det en självklarhet. Agnetha Hansgårdh från bygdeföreningen kan säkert berätta mer. Deltagarna hade en kreativ dag där vi som förening ordnade med fika och mat.

Lördag 26 november. En härlig kväll med musikunderhållning. Det var Långhedsbördiga Kristine West som gästade oss tillsammans med Erik Rydvall. Den professionella duon hanterade blockflöjter och nyckelharpor med bravur och fin känsla. Vi var verkligen många som njöt denna afton och som nu har ett fint minne att bevara. Välkomna igen!

   

På gång:

Torsdag 1 december kl 16. Då bygger vi fint inför julmarknaden. Vi vill skapa en fin julkänsla och det gör vi tillsammans. Fikar gör vi också såklart! Har du tid och möjlighet så kom och hjälp till och gläds åt gemenskapen.  Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Lördag 3 december. Julmarknad kl 11 - 17. En härlig känsla finns inför denna upplevelse. Det blir en upplevelse för knallar och besökare men även för oss volontärer. Det blir många knallar både inne och ute. Tomten bjuder på glögg ute och grillstugan värmer och bakas i. Inne erbjuds gröt och skinksmörgås, kaffe med dopp. 

Glöm inte att boka din plats på Kulturresa med häst och vagn. Avresa med Staffan Iljegårds häst och vagn kl 12, 13, 14 och 15. 45 minuters tur för 50:-. Boka din plats med Mona Öhman 070-6057209.  Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Julmusik och sång kl 16 - 17. En härlig möjlighet att få extra fin julstämning.  Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Lördag 10 december. Grötmys för volontärer. Föreningen gör många aktiviteter och för att allt ska fungera med alla saker och ting så behövs många volontärer som gör ideellt jobb. Välkommen att komma kl 16 - 18. Anmälan till Agneta Hansgård 073-8756146 senast 7 december. Tomten kommer!  Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Tisdag 13 december kl 18. Vi träffas för ett trivsamt luciafirande. Ett härligt luciatåg medverkar och sjunger fina sånger tillsammans med oss. Elsie bakar härliga saffransbullar som serveras till kaffet! Välkomna! Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

VARJE LÖRDAG UNDER 2022. Öppet kl 11 - 16 . 11 - 16 fika, lunch 12 - 14.30.    Mayyada Blhashal fixar goda maträtter som gästerna uppskattar. Vi är många handledare som gör detta möjligt.                

VARJE ONSDAG kl 9. Friskvårdspromenad med kulturinslag. Vi går en runda och umgås. Kom bara!  Ett arrangemang i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Bokning av bygdegården eller bagarstuga med all inclusive, möte med fika eller något annat. Kontakta Pär eller Margareta, se nedan, så hjälper vi dig att skapa något trevligt i våra fina lokaler. Mer info på hemsidan.

Andelslotteriet. Grattis nr 31 till 4 000:- ! Alltid dragning den 15 i varje månad.  Var med du också! Kontakta Kerstin Forsberg 0703-672753

Styrelsen 2022. Välkommen att kontakta någon av oss! 

Margareta Englund ordf, Birgitta Froms Andersson kassör, Pär Hisved sekr, Mona Öhman, Agnetha Hansgårdh, Ulla Mortimer och Hillevi Lind. Suppl: Tapio Aihonen och Anna Linder.

Kontakt hyra bygdegården: Pär 0736-494114 Kontakt hyra bagarstuga: Margareta 0702-41432