Bygdeföreningen har mycket på gång även under 2020.

Här kan du läsa om saker som händer i Långheds Bygdegård coh Långheds Bygdförening.Föreningen driver inte bara aktiviteter för föreningsmedlemmar och allmänhet. Vi har även en hel del aktivteter som knyter ann till fastighetsvård och aktiveter för att göra byn Långhed till en rolig by att bo och leva i.

Det här är en nyligen påbörjad sida, tanken är att den ska fyllas ut med mer beskrivande text.

Kultur och friskvårdsprommenad

Varje onsdag kl 9 träffas vi vid bygdgården, vi tar en prommenad till olika delar av byn och får veta mer om historian bakom byns hus och gårdar. Tillbaks på bygdegården avslutar vi träffen med mysigt fika. 

Leaderprojektet

Se separata artiklarpå hemsidan, evenemang och reklam i sociala media och gammel media. 

Renovering och ombyggnation i lägenheten

Förra året flyttades lägenhetens dörrr (eller vakmästarbostaden som den är benämnd i äldre handlingar) till sidan ut motvägen. Hyresgästen fick därmed en egen ingång som är helt åtskild från bygdeföreningens utrymmen. I samband med det flyttades av naturliga skäl även trapp och hall till samm sida. Under 2020 har vi totalrenoverad badrummet och satt in ny tvättmaskin. Köket har fått ny spis. 

Aktiviteter

Nedanstående aktiviteter är aktiviteter som vi vill erbjuda, men i rådande läget med Covid-19 så har vi anpassat vår verksamhet enligt folkhöälsomyndigghetens rekomendationer. Den här sidan uppdateras oregelbundet. För uppdaterad information hänvisar vi till får facebooksida - Långheds Bygdegård

Valborgsfirande - inställt pga Covid-19

Vårmarknad - inställd pga Covid-19

Tunnbrödsvecka

Kulturvandring

Tunnbrödsfestival

Tacokvällar

Berättarkvällar med Hälsingehistorier

Föreläsning med Birgitta Höglund

Förbättring av utemiljö

Bakugn utomhus

Kulturbidragsprojekt

Kolmiletändning

Höstmarknad

Medlemsfest

Julmarknad

Luciafirande

 

/Sidan senast uppdaterad 2020-05-10