Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Gäddorna nappade i Enstabosjön

Årets angeltävling, arrangerad av Långheds bygdeförening, gick av stapeln lördag den 2 mars.

Detta är en läsartext.

Sjön som valts ut att vara årets fiskesjö var Enstabosjön. På fredagen innan tävlingsdagen lottades rutorna ut bland de 38 anmälda lagen. När det var lottat så börjades det att borras hål. 15 angeldon får användas men lagen får ha fler hål om de önskar.

Startskottet för årets angeltävling sköts klockan 07.00 och då var givetvis de tävlande på plats. Först när skottet avlossats så får lagen sätta på mört.

Under dagen kommer besökare och tittar och umgås på sjön. Det grillas korv, hamburgare och annat gott. Isen mätte cirka 50 centimeter så den var rejält tjock.

Bland besökarna ser vi Manasa och Surage Rao från Indien med sina vänner. Manasa och Surage har bott i Alfta i två år men aldrig varit ute och gått på en frusen sjö. I all glädjeyra över detta ringdes det flera samtal till Indien för att berätta om äventyret. Tävlingsarrangören Hillevi Lind visar dem och berättar om hur angling går till. Hon visar även hur en gädda ser ut som nyligen fiskats upp ur Enstabosjön.

Annons

Annons

Invägning och prisutdelningen är på gång. Här träffas alla fiskare och spännande fiskehistorier berättas.
Öppna bild i helskärmsläge

Dagen var en grådisig dag men många trivdes och tog till vara på dagen på sjön. Surage berättade att hemma i Indien så skulle denna dag beskrivas som en dag i paradiset. Där han kommer ifrån utrycker man att paradiset är när det är vitt på marken och mulet! Långt ifrån många av svenskarnas dröm om paradiset.

Klockan 12.00 hörs ett skott över sjön och angeltävlingen avslutas. Alla fiskedon plockas upp och deltagarna tar sig över sjön till badplatsen där invägning av fisken sker.

Rolf Granberg lyckades väl på 2024 års angeltävling. Grattis säger vi.
Öppna bild i helskärmsläge

Segrare blev Rolf Granberg med sammanlagt åtta gäddor som tillsammans vägde 13 250 gram. Genom denna bragd fick han sin första inteckning i vandringspokalen förutom en prispott och applåder.

Pris för största och minsta gädda delades också ut. Största vägde 6 540 gram och även den drogs upp av Rolf. Minsta fisken vägde 200 gram och drogs upp av Bernt Hellberg med dottern Frida. Nära nog alla deltagande lag fick ta del av ett dignade prisbord som sponsrats av många lokala företag.

Annons

Hillevi visar engagerat besökarna från Indien, som är ute på frusen sjö första gången, hur fisket går till.
Öppna bild i helskärmsläge

Hillevi Lind och Olle Gunnarsson med flera i arrangörsstaben kunde glatt avsluta dagen med ett lyckat resultat som inspirerar till fler angeltävlingar. Överskottet från tävlingen tillfaller Långheds bygdeförening som tackar för härligt engagemang.

Margareta Englund

Annons

Annons

Till toppen av sidan