Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Påsk-kul på hjul i Långhed

Trots en kylig snålblåst svepte en våg av kreativitet och gemenskap över Långheds bygdegård under påsklovet när ”epa påsk-kul” gick av stapeln.

Detta är en läsartext.

Besökarna mötes av påskrisdekorerade och fjäderpyntade fordon och kreativiteten var hög! Med tio färgsprakande ekipage i tävlan stod stämningen på topp, alla med sikte på att kamma hem titeln för årets mest ”påskiga” fordon – vare sig det var en epa, moped, eller mopedbil. I en jämn kamp om första priset, så blev det slutligen Hampus Äng som tog hem första platsen och prispotten på 1 000 kronor med sin ”påskmoped”. Stort grattis Hampus!

Annons

Annons

Vinnaren Hampus Äng som tog hem första platsen i tävlingen om det "påskigaste" fordonet med sin "påskmoped”.
Öppna bild i helskärmsläge

Flera besökare tog också möjligheten att åka en epa-kulturtur runt Långhed med några av ungdomarna. En upplevelse som uppskattades varmt av både unga och äldre. De yngre barnen bjöds på filmvisning inne i bygdegården där också popcornmaskinen gick varm då besökarna bjöds på gratis popcorn. Fikabordet var dukat med chokladsnittar och glass. Utomhus mumsades det på kolbullar och varmkorv som hölls perfekt tempererad i föreningens nya korvlåda.

Ett av alla kreativa bidrag i tävlingen årets "påskigaste" EPA, moped eller mopedbil.
Öppna bild i helskärmsläge

”Epa påskkul” var den tredje epa-träffen arrangerad av Långheds bygdeförening, med stöd från Postkodsstiftelsens Grannskapsinitiativ. Syftet med Grannskapsinitiativet är att stärka gemenskapen mellan människor, skapa nya möten och bidra till ökad gemenskap i närområdet.

Barn och ungdomar bjöds på kolbullar och varmkorv serverades från föreningens nya korvlåda.
Öppna bild i helskärmsläge

Annons

Här har vi verkligen lyckats då nya möten och samtal skett mellan unga och äldre och besökare fått uppleva Långheds kulturarv genom epa-kulturtur runt byn. Det har varit uppskattade träffar och nästa träff är planerad i juni i samband med någon av våra tacoaftnar på fredagar under sommaren. Då ska årets ”somrigaste” epa, moped eller mopedbil utses. Vi ser fram emot att återigen välkomna alla ungdomar till Långhed för en sommarfest fylld med kreativitet och gemenskap. Ses där!

Frida Cronsioe

Annons

Annons

Till toppen av sidan